Modbus Anemometer Interface med LCD-display (MODBUS-KTL_250)

  • 2 690 kr

MODBUS-KTL_250 är en styr- och övervakningsenhet för vindriktning och vindhastighet. Den tillåter att mäta vindhastighet och vindriktning med en anemometer från

Artikelnummer: MODBUS-KTL_250
Leverantör: Ocean Controls
Dela

MODBUS-KTL_250 är en styr- och övervakningsenhet för vindriktning och vindhastighet. Den tillåter att mäta vindhastighet och vindriktning med en anemometer från Davis, utan att använda en mottagarenhet. Enheten övervakar vindhastighet och vindriktning. Det är också möjligt via de analoga ut-enheterna med 0-20mA eller 4-20mA eller att avläsa vindhastighet och vindriktning och låta dessa parametrar styra upp till två relä. När inställd vindhastighet och/eller vindriktning inträffar aktiverar reläerna och styr valfria enheter. Vindhastighet och vindriktning kan även avläsas via Modbus-protokollet, antingen med USB eller 2-tråds RS-485-anslutning. Alla inställningar gör via DIP-switchar eller Modbus-protokollet och medföljande programvara. Enheten drivs med separat strömförsörjning 8-24 V DC. 

Exempel på användning: 

  • Styr fontän och stäng när vindhastighet överstiger viss styrka och viss vindriktning och under en viss tidsperiod. 
  • Fäll upp markiser vid viss vindhastighet och vindriktning. 
  • Genom att kombinera med två olika val av vindhastighet och vindriktning initieras ett alarm (relä). 

Programvara: Det medföljer en programvara "KTL-250 Configurator" som är ett enkelt och lättanvänt program och tillåter användaren att övervaka vindhastighet och vindriktning samt att ställa in alla tillgängliga inställningar. 

Övriga data:

  • Strömförsörjning: 8 till 24V DC
  • Strömförbrukning:  < 100 mA
  • Temperaturområde: -40 till 85°C